BNR-Numarul bancilor din Romania a crescut la 43, prin demararea activitatii Depfa

Joi, 19 Februarie 2009, ora 16:16
3321 citiri
BNR-Numarul bancilor din Romania a crescut la 43, prin demararea activitatii Depfa

Numarul bancilor prezente pe piata din Romania a crescut, in ultimul trimestru al anului trecut, de la 42 la 43, prin demararea activitatii Depfa Bank in decembrie 2008, a declarat directorul Directiei de Supraveghere din cadrul BNR, Nicolae Cinteza.

 

"A 43-a institutie bancara este Depfa Bank. Aceasta a primit autorizarea BNR spre finalul anului 2007, dar a inceput sa functioneze si sa raporteze bancii centrale abia din decembrie 2008", a mai spus Cinteza.

Pe piata romaneasca activau, la finalul lui septembrie 2008, 42 de banci, inclusiv sucursale ale bancilor straine si Creditcoop. Dintre acestea, sase sunt banci cu capital majoritar autohton (CEC Bank, Banca Transilvania, EximBank, Banca Comerciala Carpatica, Libra Bank si Creditcoop), restul avand capital majoritar strain.

Banca irlandeza Depfa este controlata, din octombrie 2007, de grupul german Hypo Real Estate, iar pe piata autohtona functioneaza ca sucursala a unei institutii de credit dintr-un stat membru al UE, statut pe care il mai au alte 12 entitati.

In Romania, Depfa a fost inmatriculata in registrul institutiilor de credit pe 20 decembrie 2007, dar data inaugurarii sucursalei de la Bucuresti a fost amanata de cateva ori pe parcursul anului trecut.

 

#Depfa, # bnr, # banci, # capital, # crestere, # numar , #stiri BNR