BNR mentine dobanda la 6,25% - 29 Septembrie 2010

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 12:56
1608 citiri
BNR mentine dobanda la 6,25% - 29 Septembrie 2010

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis, miercuri, mentinerea dobanzii de politica monetara la minimul istoric de 6,25%, precum si a ratelor pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta la 15% si, respectiv, 25%, precizeaza Mediafax.

CA al BNR a reiterat ca banca centrala urmareste gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar si monitorizeaza cu vigilenta evolutiile interne si ale mediului economic international, astfel incat, prin utilizarea adecvata a instrumentelor de care dispune, sa asigure realizarea si mentinerea stabilitatii preturilor pe termen mediu si a stabilitatii financiare.

Decizia bancii centrale a fost anticipata de analisti, care au aratat ca prudenta va fi cuvantul de ordine pana cand situatia economica va fi mai clara si vor disparea presiunile inflationiste.

La sedinta precedenta, din 4 august, Consiliul de Administratie a decis sa mentina dobanda de politica monetara la minimul istoric de 6,25%, precum si ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei, la 15%, si in valuta, la 25%.

Banca centrala a scazut rata dobanzii in primele patru sedinte de politica monetara din acest an, de la 8% la 6,25%, dar a mentinut ratele rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si valuta.

Pana la sfarsitul anului, CA al BNR a mai programat inca o sedinta de politica monetara, in data de 2 noiembrie, iar prima sedinta de politica monetara din 2011 este programata pentru data de 5 ianuarie.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#bnr, #dobanda, #politica, #monetara , #stiri BNR