Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR lasa fara drept de vot inca patru actionari ai Bancii Comerciale Carpatica

BNR lasa fara drept de vot inca patru actionari ai Bancii Comerciale Carpatica


Banca Nationala a Romaniei (BNR) a extins cu patru persoane grupul de actionari care actioneaza concertat la Banca Comerciala Carpatica (BCC), incluzand si noii actionari care au preluat titluri de la Corneliu Tanase, intrucat Ilie Carabulea a finantat o parte din achizitii.

Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, a emis un ordin prin care a dispus suspendarea exercitarii drepturilor de vot ale actionarilor care fac parte din grupul de persoane "Cojocaru-Lupu", care a actionat concertat pentru cumpararea unei detineri calificate in capitalul social al Bancii Carpatica, respectiv Carabulea Oprea Nicolae, Tanase Daniela, Cojocaru Dana si Lupu Nicolae", se arata intr-un comunicat transmis de banca Bursei de Valori.

Printre motivele invocate de BNR pentru suspendarea votului se numara "faptul ca actionarul institutiei de credit, Ilie Carabulea, a finantat tranzactiile ce au vizat transferul dreptului de proprietate asupra unei parti semnificative din actiunile detinute de Tanase Corneliu catre doua persoane fizice, aceasta in contextul in care vanzatorul (Tanase Corneliu) impreunacu sotia indeplineau calitatea de garanti ipotecari ai imprumuturilor acordate celor doi cumparatori (Cojocaru Dana si Lupu Nicolae)".

Banca Comerciala Carpatica este obligata sa notifice BNR despre orice modificare privind detinerile de actiuni ale celor patru persoane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2522 ori