Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR ''ingroapa'' Casele de Ajutor Reciproc

BNR ''ingroapa'' Casele de Ajutor Reciproc

Potrivit unei ordonante aprobate recent de Guvern, Casele de Ajutor Reciproc trebuie sa se transforme in societati pe actiuni, cu un capital minim de 200.000 de euro.Activitatea lor va fi conditionata de inscrierea si avizarea de catre Banca Nationala a Romaniei, care le va monitoriza activitatea si le va supraveghea prudential.

Odata infiintate, societatile vor putea sa isi majoreze capitalul social prin aport banesc, prin incorporarea profitului sau din dividende, dar numai dupa plata impozitului pe acestea. Mai mult, institutiile de finantare nebancare nu pot emite decat actiuni nominative.

Banca Nationala va putea sa sanctioneze CAR-urile in cazul in care incalca reglementarile legale sau pe cele emise de BNR in domeniu, in cazul in care apar disfunctionalitati in raportarea parametrilor sau pentru administrarea necorespunzatoare a patrimoniului. Sanctiunile pot sa mearga de la avertisment scris sau amenda pana la inchiderea societatii si radierea ei.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 887 ori