BNR "fuge" de dolari ?

Joi, 14 Iulie 2011, ora 12:27
1044 citiri
BNR "fuge" de dolari ?

Plasamentele Bancii Nationale a Romaniei in dolari au scazut, la 8 miliarde de dolari, in a doua jumatate a anului, conform unui document oficial al BNR.

"Evolutiile recente de natura economica si politica din SUA au fost incorporate in analizele efectuate in scopul determinarii alocarii optime a investitiilor si au condus la decizia de diversificare a acestora intr-o maniera eficienta, tinand cont de conditiile de pe pietele financiare internationale", se arata intr-un document semnat de guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

In termeni nominali, scaderea este echivalenta cu 400 milioane de dolari, conform Cotidianul.

In document se arata ca BNR monitorizeaza permanent evolutiile din SUA.

Din declaratiile oficialilor americani ar rezulta ca o eventuala ajustare a cheltuielilor publice va fi aplicata doar sumelor cu destinatie interna, in vederea protejarii statutului international al SUA, "cea mai mare, sigura si lichida piata de capital din lume".

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bnr, #plasamente dolari , #stiri BNR