BNR: dobanda de politica monetara ramane la 6,25%

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 13:14
1605 citiri
BNR: dobanda de politica monetara ramane la 6,25%

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis miercuri mentinerea dobanzii de politica monetara la minimul istoric de 6,25%, precum si a ratelor pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei, la 15%, si in valuta, la 25%, informeaza Mediafax.

Totodata, banca centrala a anuntat ca urmareste gestionarea "ferma" a lichiditatii din sistemul bancar, mesaj mult puternic decat cel de la sedinta precedenta, din luna mai, cand CA-ul BNR vorbea despre gesitonarea "adecvata" a lichiditatii.

"BNR monitorizeaza cu vigilenta evolutiile interne si ale mediului economic international, astfel incat, prin utilizarea adecvata a instrumentelor de care dispune, sa asigure realizarea si mentinerea stabilitatii preturilor pe termen mediu si a stabilitatii financiare", se mentioneaza in comunicatul BNR.

Decizia BNR este in linie cu proiectiile majoritatii analistilor economici chestionati de MEDIAFAX, care considera ca o continuare a relaxarii politicii monetare nu mai este posibila din cauza presiunilor inflationiste generate de majorarea TVA la 24%.

Astfel, este pentru prima data in acest an cand BNR nu mai a scazut rata dobanzii in sedinta de politica monetara.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#bnr, #mentinere, #monetara, #politica, #rata , #stiri BNR