Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR bate moneda de argint la 70 de ani dupa al Doilea Razboi Mondial

BNR bate moneda de argint la 70 de ani dupa al Doilea Razboi Mondial
Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic o moneda din argint dedicata aniversarii a 70 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, incepand cu data de 29 aprilie 2015.

Moneda are valoare nominala de 10 lei, este realizata din argint 999 la mie, avand un diametru de 37 mm, greutate de 31,103 g, calitate proof si cant zimtat.

Aversul monedei prezinta un ofiter roman din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial care tine in brate un copil, simbolizand bucuria victoriei; inscriptia "ROMANIA", anul de emisiune "2015", stema Romaniei si valoarea nominala "10 LEI".

Reversul monedei reda o compozitie care ilustreaza distrugerile provocate de cel de-al Doilea Razboi Mondial, inscriptiile "INCHEIEREA CELUI DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL", "70 ANI" si "1945" - anul terminarii razboiului.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.


Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 330,00 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversarii a 70 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1728 ori