Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"BNR ar putea aproba provizioane mai mici in cazul creditelor reesalonate"

"BNR ar putea aproba provizioane mai mici in cazul creditelor reesalonate"

BNR ar putea aproba constituirea de provizioane mai mici in cazul creditelor reesalonate incepand cu luna decembrie a acestui an, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea.

Totodata, el a precizat ca reprezentantii ARB au avut vineri o intalnire cu BNR si oamenii de afaceri, in care s-a discutat aceasta masura. "Am ajuns la finalizarea unor discutii foarte intense legate de sistemul de provizionare a creditelor reesalonate.

Norma de pana acum spune ca un credit reesalonat nu poate fi provizionat la o categorie mai buna decat cea in care a fost.

Daca la un moment dat era incadrat la categoria pierdere (intarzieri la plata de peste 90 zile), trebuia sa ramana acolo pentru intreaga perioada", a explicat Ghetea, in cadrul seminarului EU-Cofile, desfasurat la Sinaia si organizat de BNR, ARB si Alpha Bank.

El a completat ca "BNR a raspuns favorabil" solicitarii bancilor, si ca spera ca acestea sa beneficieze de modificarea de regulament "de la sfarsitul acestui an".

In caz contrar, daca regulamentul ramanea nemodificat, consecinta ar fi fost ca bancile ar fi evitat sa mai restructureze credite.

"S-ar fi intamplat un lucru pagubos: apetitul bancilor pentru restructurarea creditelor ar fi scazut brusc, ceea ce nu doreste nimeni", a afirmat Ghetea. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1293 ori
Citeste mai multe desprebnr credite provizioane ghetea