BNR a redus dobanda cheie

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 13:45
2125 citiri
BNR a redus dobanda cheie

Consiliul de Administratie al BNR a decis miercuri sa reduca dobanda de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale, la 9,5% pe an, incepand cu data de 7 mai, si sa mentina ratele rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta, la 18% si, respectiv, 40%.

"In sedinta din 6 mai, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a hotarat reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 9,5% pe an de la 10%, incepand cu data de 7 mai 2009", se arata intr-un comunicat al bancii centrale, informeaza Mediafax.

De asemenea, CA al BNR a mentinut nivelul ratei rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si al celei aplicabile celorlalte pasive in valuta ale institutiilor de credit.

Banca centrala a mai decis si utilizarea activa a operatiunilor de piata in vederea gestionarii adecvate a lichiditatii din sistemul bancar.

La finele lunii martie, BNR a hotarat sa reduca la zero rata rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta cu scadenta reziduala mai mare de doi ani, incepand cu perioada de aplicare 24 mai-23 iunie 2009.

CA al BNR a analizat si aprobat, miercuri, Raportul trimestrial asupra inflatiei, document care va fi prezentat publicului intr-o conferinta de presa organizata in data de 7 mai 2009.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#bnr, #dobanda, #monetara, #politica , #stiri BNR