Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR a obtinut un castig de 330 milioane euro in 2010

BNR a obtinut un castig de 330 milioane euro in 2010

Banca Nationala a Romaniei a obtinut anul trecut un profit de 330 milioane euro, de trei ori mai putin decat castigul realizat in 2009, potrivit Mediafax.

"Daca sunt excluse pierderile acoperite in 2009 pentru anii precedenti, atunci profitul este comparabil anul trecut.

Altfel spus, impozitele platite la bugetul de stat au fost in linii generale cam aceleasi", au declarat pentru MEDIAFAX surse din banca centrala.

Potrivit legii, BNR vireaza la bugetul de stat 80% din castigul brut, rezultat dupa acoperirea pierderilor din exercitiile financiare precedente.

Anul trecut, BNR a realizat anul trecut un profit brut de 4,6 miliarde lei (aproximativ 1,1 miliarde euro), mult mai mare decat castigurile insumate ale tuturor bancilor care au incheiat pe plus, insa profitul net s-a limitat la 300 de milioane lei.

Dupa acoperirea pierderilor din anii precedenti, BNR a avut un castig de circa 1,8 miliarde lei, din care a platit 80% la bugetul de stat, adica in jur de 1,5 miliarde lei. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1324 ori