BNR a injectat 3,6 miliarde lei in piata

Luni, 01 Iunie 2009, ora 14:00
939 citiri
BNR a injectat 3,6 miliarde lei in piata

BNR a injectat luni in piata bancilor 3,596 miliarde lei (860,6 milioane euro), printr-o operatiune de tip repo cu 15 participanti, la o dobanda de 9,5% pe an si scadenta la o luna, a spus, pentru NewsIn, un dealer din piata.

"La sfarsitul acestei saptamani vor iesi din piata banii de la injectia din 6 mai, de aceea e posibil ca BNR sa fi facut operatiunea repo", a spus un dealer din piata, pentru NewsIn.

In mai, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat mai mult de 10 miliarde lei, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, operatiunile facandu-se de asemenea cu scadenta la o luna.

Operatiunea BNR vine in contextul in care dobanzile la depozitele overnight din piata monetara erau in cursul diminetii in apropiere de 10,5% pe an, semnificativ peste dobanda de politica monetara, de 9,5%.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de luni, un nivel mediu a dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 10,06% pe an, in urcare fata de cel din sedinta anterioara, de 10,32% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut la 10,56% pe an, de la nivelul de vineri, de 10,82% pe an. 

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#bnr, #capital, #dobanzi, #injectii, #monetara, #politica , #stiri BNR