BNR a injectat 3,4 miliarde lei in piata

Marti, 09 Iunie 2009, ora 13:42
1037 citiri
BNR a injectat 3,4 miliarde lei in piata

BNR a injectat marti in piata bancilor 3,4 miliarde lei (807 milioane euro), printr-o operatiune de tip repo cu 12 participanti, la o dobanda de 9,5% pe an si scadenta la o luna, a declarat, pentru NewsIn, un dealer din piata.

La inceputul acestei luni, BNR a mai injectat 3,6 miliarde lei in piata, la o maturitate de o luna. In mai, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat peste 10 miliarde lei, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, operatiunile facandu-se de asemenea cu scadenta la o luna.

Vineri au iesit din piata 2,9 miliarde lei, suma injectata de BNR la inceputul lunii mai.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) se situau in cursul diminetii la 9-10% pe an, incadrand dobanda de politica monetara, de 9,5%.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de marti, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,59% pe an, in urcare fata de cel din sedinta anterioara, de 9,47% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut la 10,09% pe an, de la nivelul de vineri, de 9,97% pe an.

#BNR, #miliarde, #piata, #banci, #dobanda , #stiri BNR