BNR a imprumutat patru banci cu peste 260 milioane de lei

Marti, 26 Iulie 2011, ora 13:56
1057 citiri
BNR a imprumutat patru banci cu peste 260 milioane de lei

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a imprumutat marti cu 268,6 milioane lei patru banci printr-o operatiune repo, a carei scadenta a fost stabilita pentru 2 august, desi piata are suficienta lichiditate, iar dobanzile interbancare se plaseaza sub dobanda bancii centrale.

Potrivit unor dealeri, fondurile au fost atrase de banci care au dificultati sa se finanteze pe piata monetara, intrucat exista exces de lichiditate in sistem, iar dobanzile sunt la niveluri scazute.

Imprumuturile au fost acordate la o dobanda de 6,25%, nivel egal cu rata dobanzii de politica monetara. 

Dobanzile afisate marti de bancile comerciale pentru plasamentele pe o zi au continuat sa creasca, la 5,2% - 5,7%, de la 4,14% - 4,64%, intrucat a inceput o noua perioada de constituire a rezervelor minime obligatorii cerute de BNR, dar si pentru ca unele companii fac plati la buget si retrag din plasamentele in lei pe care le au la banci.

Anterior operatiunii de marti, cea mai recenta licitatie repo a fost organizata de banca centrala la 28 iunie, cand a imprumutat 9,9 milioane lei, pentru o perioada de doua zile.

O suma similara a fost imprumutata si la 31 mai, pentru trei zile.

Un imprumut mai mare decat cel de marti a fost acordat de BNR la 28 aprilie, cand trei banci au primit pentru patru zile 403,7 milioane lei.

In cadrul operatiunilor repo, BNR ofera lichiditate bancilor comerciale si preia in schimb titluri de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#imprumut banca, #imprumut banci, #bnr, #banci, #imprumut , #stiri BNR