BNR a atras 530 milioane lei in depozite la o saptamana, la o dobanda de 8%

Luni, 28 Ianuarie 2008, ora 14:25
941 citiri
BNR a atras 530 milioane lei in depozite la o saptamana, la o dobanda de 8%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras, luni, 530 milioane lei (140,62 milioane euro), la o dobanda egala celei de politica monetara, de 8%, si a plasat banii in depozite la o saptamana, sustin dealerii.

"In ciuda nivelului ridicat al dobanzilor din piata, BNR a reusit sa atraga 530 milioane lei, de la trei banci, plasand banii in depozite la o saptamana", a declarat dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle, pentru NewsIn.

Spre finalul saptamanii trecute, BNR a luat o pauza de la operatiunile de sterilizare, pe care, din data de 7 ianuarie, le-a efectuat aproape zilnic, pentru a drena excesul de lichiditate din piata. Lunea trecuta, BNR a atras 2,16 miliarde lei (580,6 milioane euro) de la cele 13 banci participante, la licitatia pentru depozite la doua saptamani, iar dobanda a fost tot de 8% pe an.

Marti, banca centrala a atras 1,07 miliarde lei (284,4 milioane euro), de data aceea in depozite la o saptamana, la o dobanda de 8% pe an, dar dobanzile interbancare s-au mentinut la un nivel inferior celei de politica monetara.

Miercuri, banca centrala a atras, in total, 2,47 miliarde lei (656,3 milioane euro), in doua transe aproape egale, dupa ce guvernatorul Mugur Isarescu declarase, marti, ca institutia va incepe sa organizeze chiar si doua licitatii de zi.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.