BNR a atras 3,45 miliarde lei in depozite la o saptamana la dobanda obisnuita de 9%

Luni, 18 Februarie 2008, ora 13:56
1090 citiri
BNR a atras 3,45 miliarde lei in depozite la o saptamana la dobanda obisnuita de 9%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras, luni, 3,45 miliarde lei (948,3 milioane euro) in depozite la o saptamana, pentru care plateste bancilor o dobanda egala cu cea de politica monetara, de 9%, potrivit dealerilor.

La aceasta licitatie au participat 14 banci.

Ultima licitatie de sterilizare organizata de BNR a avut loc lunea trecuta, cand banca centrala a atras de la doua banci o suma mica, de 80 milioane lei, in depozite la doua saptamani si cu o dobanda egala cu cea de politica monetara.

Luni s-a intors in piata un depozit atras de banca centrala in urma cu doua saptamani, in valoare de 4,6 miliarde lei (1,27 miliarde euro) si la care BNR a platit pentru prima data o dobanda de 9% pe an, dupa ce majorase, in aceeasi zi, rata dobanzii de politica monetara la acest nivel.

Dobanzile interbancare la depozitele pentru o zi, de tip overnight, incadreaza in continuare dobanda de politica monetara, de 9%, pe o piata cu un nivel confortabil de lichiditate.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.