Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR a atras 1,8 miliarde lei in depozite la o saptamana

BNR a atras 1,8 miliarde lei in depozite la o saptamana

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras, luni, 1,8 miliarde lei (490 milioane euro) de la 12 banci in depozite cu scadenta pe 30 iunie, la o dobanda de 9,75% pe an, egala celei de politica monetara, a declarat dealerul Bancii Transilvania Florin Bota.Tot luni au revenit in piata depozitele de 5,4 miliarde lei atrase in urma cu o saptamana de banca centrala.


Bancile comerciale au dorit sa plaseze, luni, la BNR numai 1,8 miliarde lei, cu toate ca in piata au revenit in aceeasi zi 5,4 miliarde lei, pentru ca pe 23 iunie este ultima zi de constituire a rezervelor minime obligatorii aferente acestei luni. In plus, pe 25 iunie, bancile vor trebui sa faca si plati la buget, a explicat Bota.


Surplusul de lichiditate din piata monetara a coborat dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight la niveluri apropiate de 8% pe an, sub dobanda de politica monetara.


Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de luni, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 6,53% pe an, mult sub cel de 9,24% pe an din sedinta anterioara, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 7,03% pe an, de la 9,74% pe an, cat era vineri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 866 ori