BCE: Cea mai dificila perioada a crizei a trecut

Miercuri, 26 August 2009, ora 15:58
1437 citiri
BCE: Cea mai dificila perioada a crizei a trecut

Cea mai dificila perioada a crizei din sistemul financiar international a fost depasita, insa este incert daca bancile au capacitatea de a rezista unui nou val de turbulente economice, a declarat unul din membrii consiliului guvernator al Bancii Centrale Europene (BCE), Jose Manuel Gonzalez-Paramo.

"E prematur sa anuntam sfarsitul crizei financiare, insa in mod clar caderea libera a incetat. Sistemul financiar international este inca in faza de ajustare si, in plus, exista un grad ridicat de incertitudine in legatura cu sanatatea institutiilor financiare si capacitatea lor de a rezista unui nou val de turbulente economice", a declarat Gonzalez-Paramo pentru agentia spaniola Europa Press, preluata de Reuters, informeaza Mediafax.

Oficialul a indemnat bancile sa-si consolideze in continuare capitalul si rezervele de lichiditati pentru a fi pregatite in fata unor noi provocari, solicitandu-le, totodata, sa reinceapa finantarea economiei.

"Este foarte important ca institutiile de credit sa evite prudenta excesiva", a afirmat Gonzalez-Paramo, precizand ca bancile trebuie sa asigure finantarea gospodariilor si a mediului de afaceri, cautand in acelasi timp noi oportunitati de investitii.

Banca Centrala Europeana s-a angajat sa asigure majorarea resurselor necesare imprumuturilor de care au nevoie companiile si gospodariile, cu scopul a evita o contracatie severa a pietei creditului, a precizat oficialul.

 


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bce, #criza, #depasire, #financiar, #sistem , #stiri BNR