Bani europeni pentru interconectarea retelelor de gaze din Romania, Bulgaria si Grecia

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 10:01
1228 citiri
Bani europeni pentru interconectarea retelelor de gaze din Romania, Bulgaria si Grecia

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anuntat, marti, ca in saptamanile urmatoare CE va aproba fondurile promise anul trecut, dupa criza gazelor intre Rusia si Ucraina, pentru racordarea retelei de gaze din Bulgaria la cele din Grecia si Romania, relateaza site-ul Novinite.com. 

Cu ocazia intalnirii avute marti, la Bruxelles, cu presedintele bulgar, Gheorghi Parvanov, Barroso a afirmat ca executivul comunitar va aloca suma de 45 de milioane de euro pentru conectarea conductelor de gaze intre Bulgaria si Grecia si alte noua milioane de euro pentru conectarea retelelor din Bulgaria si Romania, relateaza Mediafax.

Jose Manuel Barroso a reamintit ca aceste doua proiecte figureaza printre cele 44 de initiative similare aprobate de Comisia Europeana, inclusiv conducta pentru tranzitul de gaze Nabucco.

Si aceasta din urma va traversa teritoriul Bulgariei.

Presedintele executivului comunitar l-a felicitat pe seful statului bulgar pentru rolul activ pe care l-a avut in consolidarea Uniunii Europene.

Jose Manuel Barroso a afirmat, potrivit postului public bulgar de radio BNR, ca Parvanov se afla printre liderii europeni care au actionat cel mai activ in favoarea noii strategii de dezvoltare a UE "2020".

La randul sau, presedintele Bulgariei i-a multumit sefului executivului comunitar pentru sprijinul acordat initiativei sale ca Sofia sa devina un nod regional in Europa de Sud-Est pentru coordonarea eforturilor de integrare a Balcanilor Occidentali.

Jose Manuel Barroso a reamintit ca, inca din 2008, a aratat Bulgaria ca posibil pilon al unei regiuni stabile si puternice si ca in prezent ea este mai potrivita decat oricand in acest sens. 

#bani, # europeni, # gaze, # romania, # bulgaria, # grecia , #stiri BNR