Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bancile propun solutii alternative privind creditul in valuta

Bancile propun solutii alternative privind creditul in valuta

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) solicita BNR sa renunte la masurile anuntate pentru limitarea creditului in valuta si propune introducerea unui plafon maximal de crestere pentru finantarile in devize straine, a declarat prim-vicepresedintele ARB, Dan Pascariu, citat de Mediafax.Propunerea ARB vizeaza amendarea institutiilor de credit care vor depasi plafonul stabilit de BNR prin introducerea unor rezerve minime obligatorii mai mari. Dan Pascariu a explicat ca ARB a trimis BNR o scrisoare in care sunt precizate doar principiile acestei masuri, fara cifre exacte privind limita de crestere sau sanctiunile in cazul depasirii.

De asemenea, ARB se va angaja ca bancile comerciale sa emita norme interne prin care sa fie excluse creditele personale in valuta acordate persoanelor fizice (credite de consum), fiind permise doar creditele ipotecare.

Gardianul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 769 ori