Bancherii cred ca locuintele se vor ieftini

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 09:45
1506 citiri
Bancherii cred ca locuintele se vor ieftini

Aproape doua treimi (67%) din reprezentantii celor mai mari zece banci din Romania considera ca pretul pe metrul patrat al unei locuinte va scadea intr-o anumita masura in urmatoarele trei luni, se arata intr-un sondaj realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Nici unul dintre bancherii chestionati nu crede insa ca pretul va scadea foarte mult.

Majoritatea bancherilor, circa 80%, considera ca cererea pentru credite nu va creste in perioada urmatoare, ci va ramane constanta. Peste 19% estimeaza ca cererea de credite va fi moderat mai mare.

Totodata, jumatate din bancherii chestionati estimeaza ca cererea pentru creditele de achizitionare a locuintelor si a terenurilor va fi aproximativ constanta.

In acelasi timp, 44% considera ca cererea va fi moderat mai mare. Pe de alta parte, aproximativ 66% din bancheri considera ca standardele de creditare si termenii contractelor vor ramane relativ constante in urmatorul trimestru, iar 26% ca acestea vor deveni mai restrictive intr-o oarecare masura. 


#cerere, #creditare, #credite, #locuinte , #stiri BNR