Banca Comerciala Carpatica: BNR a suspendat drepturile de vot ale actionarului majoritar

Joi, 13 Martie 2014, ora 15:36
1737 citiri
Banca Comerciala Carpatica: BNR a suspendat drepturile de vot ale actionarului majoritar

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a dispus suspendarea exercitarii drepturilor de vot aferente domnului Ilie Carabulea si domnului Corneliu Tanase pentru actiunile Bancii Comerciale Carpatica detinute direct si indirect prin intermediul S.C Atlassib S.R.L. si S.C. SAFA S.R.L. Aceste actiuni insumeaza aproximativ 57% din totalul drepturilor de vot.

Domnii Ilie Carabulea si Corneliu Tanase raman in continuare actionari ai Bancii Comerciale Carpatica (BCC), masura dispusa de BNR constand in suspendarea drepturilor de vot detinute direct sau indirect. Domnii Ilie Carabulea si Corneliu Tanase nu au nici o functie executiva sau non executiva in cadrul BCC.

Banca isi propune sa lucreze in stransa colaborare cu actionarii pentru a identifica cea mai buna cale de evolutie pentru institutia bancara. La Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA), planificata pe 10 aprilie 2014, conducerea isi va prezenta planurile pentru viitor si va solicita mandatele necesare de la actionari pentru a implementa solutiile de dezvoltare care vor fi sustinute de actionari.

"Cred cu maxima convigere ca avand sprijinul actionarilor, banca va reusi sa se plaseze intr-o pozitie mai buna pentru a-si atinge obiectivele de business: de a fi o banca de incredere, sigura si cu servicii orientate catre client", a declarat Johan Gabriels, CEO al BCC.

Anul 2013 a fost un an cu schimbari pozitive considerabile pentru BCC. In primavara anului 2013, BCC a numit pentru prima data un CEO strain si un management de top, cu acreditari solide de corporate banking. La sfarsitul anului, banca a raportat un venit net de 217 milioane lei si un profit net de 38 milioane lei (crestere de 77% fata de 2012).

"Banca Carpatica are una dintre cele mai bune rate de lichiditate de pe piata. Faptul ca este listata la bursa, o face sa fie si una dintre cele mai transparente banci din Romania. Toate acestea, impreuna cu o echipa de management profesionista si dedicata, ar trebui sa constituie un motiv suficient de puternic pentru care clientii actuali si potentiali sa apeleze cu incredere la serviciile noastre", a declarat Johan Gabriels, CEO al BCC.

#drepturi vot actionari, #actionari Banca Comerciala Carpatica, #suspendare drept vot BNR , #stiri BNR