Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BANC POST - CREDIT PENTRU ANGAJARE SOMERI (din fondurile agentiei ANOFP)

BANC POST - CREDIT PENTRU ANGAJARE SOMERI (din fondurile agentiei ANOFP)
Beneficiari:
IMM-uri, societati comerciale constituite cf. Legii 31/1990 sau unitati cooperatiste care sunt organizate si functioneaza cf. Decret Lege 66/1990 si 67/1990, cu un numar de pana la 200 angajati si cu o cifra de afaceri cuprinsaBeneficiari:
IMM-uri, societati comerciale constituite cf. Legii 31/1990 sau unitati cooperatiste care sunt organizate si functioneaza cf. Decret Lege 66/1990 si 67/1990, cu un numar de pana la 200 angajati si cu o cifra de afaceri cuprinsa intre 10 milioane si 20 miliarde lei; sa aiba cont curent de incasari la Banc Post, sa aiba activitatea de baza productie, servicii sau turism (nu beneficiaza de credit agentii economici care au peste 40% venituri din comert); locurile noi de munca avute in vedere la acordarea creditului sa nu fie rezultatul disponibilizarilor din ultimile 12 luni; sa aiba capacitatea de a rambursa creditul la scadenta si de a plati dobanda.

Scopul creditului:
completarea fondurilor pentru desfasurarea si dezvoltarea activitatii curente, precum si pentru realizarea unor investitii, in scopul crearii de noi locuri de munca.

Suma maxima:
in limita capacitatti de rambursare si a garantiilor colaterale prezentate; creditul sa nu depaseasca 30 milioane lei pentru fiecare nou angajat; creditul de investitii se acorda in proportie de maxim 75% din valoarea proiectului, exceptie facand societatile nou infiintate de catre someri, unde creditul se poate acorda in proportie de maxim 90% din valoarea proiectului de investitie, dar nu mai mult de 120 de milioane lei; pentru celelalte categorii de societati nou infiintate, plafonul maxim este de 90 milioane lei.

Termen de rambursare:
max. 12 luni - pentru creditele de productie; intre 1-5 ani - pentru creditele de investitii

Garantii colaterale*:
depozit bancar; scrisoare de garantie bancara eliberata de o banca agreata de Banc Post, de MF, BNR sau de o banca centrala din strainatate; cambii si bilete la ordin; ipoteca pe bunuri imobiliare; gaj asupra bunurilor mobiliare (max 25% din valoarea totala a garantiei). Volumul garantiei este determinat de valoarea garantiei colaterale necesara pentru credit si de valoarea garantiei pentru penalizare prevazuta de Legea 1/1991, cu completarile ulterioare, solicitata de ANOFP

Asigurarea garantiei/riscului de neplata:
se asigura garantiile si se cesioneaza in favoarea Banc Post la o societate de asigurari agreata de Banc Post

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1673 ori