Aurul atinge noi maxime istorice

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 15:17
1245 citiri
Aurul atinge noi maxime istorice

Cotatiile oficiale evolueaza peste pragul de 90 lei/gram, cu 20 de lei mai mult decat anul trecut, iar tendinta de crestere se accentueaza pe zi ce trece. inaintea instalarii crizei, aurul era cotat de Banca Nationala la o medie de 68-72 lei/gram. Acum se indreapta vertiginos spre suta de lei/gram.

Cunoscut ca fiind cel mai sigur plasament, aurul este din ce in ce mai cautat, astfel ca pretul lui creste, tragand in sus si cotatiile bijuteriilor. In ultimele zile, si pe cadranele BNR s-au reflectat maximele istorice inregistrate la bursa din Londra, la noi cotatiile ajungand la peste 90 de lei, chiar si la 95 de lei/gram.

Specialistii spun ca aceasta evolutie nu se va tempera, pentru ca aurul este cel mai bun refugiu pentru economiile populatiei si companiilor, in conditii de criza.

Valoarea creste odata cu recesiunea

„Cu cat sunt mai instabile si mai nesigure pietele financiare, cu atat creste si valoarea aurului, ca plasament de refugiu“, a declarat Mihail Pacioianu, presedintele Confederatiei Operatorilor cu Metale si Pietre Pretioase – „Diamond Gold 2008“.

El arata ca necesarul anual de aur este estimat la 3.500 de tone pe plan mondial, insa productia este de numai 2.500 de tone. „Numai din aceasta cauza, preturile aurului cresc constant, in cicluri sinusoidale mai mult sau mai putin accentuate.

Amaneturile crediteaza mai avantajos

Micile imprumuturi garantate cu bijuterii, pe care le acorda casele de amanet ,se obtin acum in conditii mai avantajoase decat, spre exemplu, in toamna anului trecut.

„Avand in vedere faptul ca amaneturile aproape si-au dublat cifrele de afaceri, iar aurul are valori tot mai ridicate, putem spune ca garantia care consta in bijuterii este evaluata mai avantajos pentru client. Daca anul trecut primeai, sa zicem, 1.000 de lei garantand cu un inel, acum, cu acelasi inel poti obtine 1.200 de lei“, conchide seful confederatiei Diamond Gold.

Sursa: Adevarul

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
Realizarea de bijuterii handmade: pași simpli pentru începători
Realizarea de bijuterii handmade: pași simpli pentru începători
Bijuteriile handmade reprezintă un domeniu de activitate care combină creativitatea cu îndemânarea și pasiunea pentru frumos. Acestea sunt create manual, cu ajutorul diferitelor tehnici și...
#aur, #banca, #bijuterii, #criza, #nationala , #stiri BNR