AOAR vrea un Mediator Bancar

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 14:10
1335 citiri
AOAR vrea un Mediator Bancar

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a solicitat BNR infiintarea unui Mediator Bancar care sa analizeze dosarele de credit depuse de catre firme si respinse de catre banci, a declarat secretarul general al AOAR, Cristian Parvan. 

"Prim-viceguvernatorul Florin Georgescu ne-a explicat ca exista o astfel de entitate care sa solutioneze conflictele intre banci si clienti, privind comisioanele sau alte nemultumiri. Noi dorim sa se analizeze in cadrul unei astfel de entitati dosarele de credit, deoarece de multe ori acestea au fost respinse de banci din motive absolut ridicole", a spus Parvan.

Asociatia Romana a Bancilor a primit aprobarea BNR pentru infiintarea Mediatorului Bancar in martie anul trecut. Acesta are ca scop rezolvarea eventualelor neintelegeri intre banci si clienti.

In cadrul intalnirii de joi seara cu BNR si reprezentantii exportatorilor, AOAR a mai insistat pentru identificarea unei formule prin care sa se ofere garantii guvernamentale pentru creditele firmelor si pentru anuntul public al criteriilor pentru acordarea ajutoarelor de stat.

 

#bnr, #comisioane, #credit, #dosare, #mediator , #stiri BNR