Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

80% din profitul BNR merge la bugetul de stat

80% din profitul BNR merge la bugetul de stat

300 milioane de euro, reprezentand 80% din profitul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), vor merge la bugetul de stat, in conditiile in care banca centrala este supusa unui regim diferit de impozitare.

"BNR nu este ca alte companii, trebuie sa plateasca un impozit pe profit de 80%. Daca Ministerul de Finante a estimat venituri de un miliard de lei de la Banca Nationala in 2010, atunci asa va fi", a declarat  Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, pentru Financiarul.

Ministerul de Finante se asteapta la incasari din veniturile nete ale bancii centrale de 1,02 miliarde lei, in acest an, in timp ce anul viitor Finantele se asteapta sa atraga cu 1,5% mai multi bani de la BNR, respectiv 1,035 mld. lei.

Banca Nationala are un regim special de impozitare, castigul fiind taxat cu 80%, si nu cu 16%, asa cum se intampla in cazul celorlalti contribuabili.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1437 ori
Citeste mai multe despreprofit bnr buget vasilescu