Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

44 directori de banci au pierdut examenul de autorizare pe functie

44 directori de banci au pierdut examenul de autorizare pe functie

Noua legislatie privind institutiile de credit presupune ca fiecare dintre persoanele desemnate sa asigure conducerea structurilor de administrare si control intern al riscurilor, audit intern, conformitate, trezorerie si creditare sa fie acreditate printr-un examen dat de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In acest moment procesul de evaluare s-a terminat, precizeaza Business Standard, care adauga ca situatia celor care nu au "promovat" ramane neclara. Desi ar trebui schimbati din functie, bancile solicita noi examinari mai ales ca este vorba de bancheri care ocupau deja o functie.

"Sunt unii care stiu foarte bine meserie, dar nu au stiut sa se prezinte la un asemenea examen, cum este cel de la BNR", a comentat Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), citat de cotidianul amintit.

In opinia presedintelui ARB exista cazuri in care nu ar fi bine ca directorii aflati in exercitiu sa fie schimbati, desi nu au promovat testul BNR.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1138 ori
Citeste mai multe despredirectori banci bnr legislatie credit