Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

26 de banci straine au anuntat BNR ca vor sa intre direct in piata romaneasca

26 de banci straine au anuntat BNR ca vor sa intre direct in piata romaneasca

Un grup de 26 de grupuri financiare mari, din care o parte nu au subsidiare in Romania, au anuntat banca centrala ca ar putea face operatiuni directe pe piata bancara romaneasca, se arata in comunicatul afisat, miercuri, pe pagina de internet a Bancii Nationale a Romaniei (BNR).


Lista institutii de credit care au notificat BNR de furnizarea de servicii in mod direct este urmatoarea:1. Citibank International plc2. J. P. Morgan International Bank Limited3. J. P. Morgan Europe Limited4. Erste Bank der osterrechischen Sparkassen AG5. The Royal Bank of Scotland6. Lombard Odier Darier Hentsch Private Bank Limited7. Credit Suisse (Luxembourg) S.A.8. Rathbone Investment Management Limited9. Goldman Sachs International Bank10. Morgan Stanley Bank International Limited11. Dexia Kommunalkredit Bank AG12. Hypo Public Finance Bank13. DePfa ACS Bank14. DePfa Bank Plc15. Merrill Lynch International Bank Limited16. ICICI Bank UK Plc17. IDT Financial Services Limited18. DEPFA Deutsche Pfandbriefbank AG19.WestLB AG20. Danske Bank International S.A.21. GE Artesia Bank22. Saxo Bank S/A23. Kommunalkredit Austria AG24. KBC Bank25. VISA-Services Kreditkarten AG26. CommBank Europe Ltd (CBE)

Toate institutiile financiar-bancare enumerate mai sus, cu exceptia VISA-Services Kreditkarten AG, IDT Financial Services Limited si Goldman Sachs International Bank, desfasoara si activitati de tranzactionare in cont propriu sau pe contul clientilor cu instrumente ale pietei monetare, precum cecurile, cambiile, biletele la ordin, certificatele de depozit, cu valuta, produse financiare derivate (contracte futures si options financiare), instrumente care au la baza cursul de schimb si rata dobanzii, valori mobiliare si alte instrumente financiare transferabile.

Institutiile respective mai participa si la emisiunea de valori mobiliare si alte instrumente financiare, prin subscrierea si plasamentul acestora ori prin plasament si prestarea de servicii legate de astfel de emisiuni. Bancile ofera servicii de consultanta cu privire la structura capitalului, strategia de afaceri si alte aspecte legate de afaceri comerciale, servicii legate de fuziuni si achizitii si prestarea altor servicii de consultanta. Ele mai efectueaza operatiuni de administrare de portofolii si consultanta legata de aceasta, precum si servicii de custodie si administrare de instrumente financiare.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 841 ori