2010, la fel de prost ca 2009, pentru buzunarul romanului

Sambata, 07 Noiembrie 2009, ora 22:13
2515 citiri
2010, la fel de prost ca 2009, pentru buzunarul romanului

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea (foto), considera ca in Romania nu se va ajunge la situatia dramatica de a nu se plati salariile bugetarilor si pensiile, si nici la reducerea acestora, dar avertizeaza ca anul 2010 nu va fi mai usor pentru romani din punct de vedere financiar.

"Banca Nationala si Ministerul Finantelor au deja niste planuri clare. Parerea mea este ca nu se va ajunge in situatiile dramatice care sunt in unele tari. As vrea sa va spun ca in mediul privat s-au intamplat de mult reducerile salariale si personal. In mediul privat s-a reactionat foarte rapid", a declarat Ghetea la un post de televiziune, subliniind ca aceste masuri trebuie luate neaparat si la stat.

Intrebat daca anul 2010 va fi mai bun decat 2009 pentru contribuabilul de rand din Romania, Ghetea a raspuns: "Sincer, nu", subliniind insa ca Executivul trebuie neaparat sa ia unele masuri pentru ca datoriile internationale sa nu mai creasca.

Referitor la cele 20 de miliarde pe care Romania le-a imprumutat de la FMI, CE si BM, Ghetea spune ca nu este prea mult, desi este la limita, si ca vor putea fi restituite in anumite conditii.

"Pentru Romania, cred ca suntem in zona aproape de a fi mult, nu este exagerat. E destul de sus. Trebuie gasite unele parghii ca datoriile sa nu mai creasca, prin exporturi. Cred ca niste rationalizari ale unor activitati trebuie facute", a mai declarat Ghetea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#bnr, #bugetari, #ghetea, #salarii , #stiri BNR