Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

2%, cresterea rezervelor valutare

2%, cresterea rezervelor valutare

Rezervele valutare ale Romaniei au crescut cu 2% in luna mai fata de aprilie, pana la 32,707 mld. euro, conform NewsIn.

 

In mai, intrarile au insumat 1,868 miliarde euro, reprezentand "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale, precum si aprecierea dolarului american si lirei sterline fata de euro, cu impact asupra cresterii valorice a partii din rezerva internationala denominata in aceste doua valute".


Totodata, iesirile din luna mai au fost de 1,234 miliarde euro, reprezentand "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele".


Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,555 miliarde euro.


Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 mai 2011 au fost de 36,262 miliarde euro, fata de 35,513 miliarde euro la 30 aprilie 2011.


Platile scadente in luna iunie 2011 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 128 milioane euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 965 ori