BNR a injectat in piata 6,246 miliarde lei

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 14:43
1324 citiri
BNR a injectat in piata 6,246 miliarde lei

Banca Nationala a Romaniei a injectat, luni, in piata bancara, 6,246 miliarde lei lei, printr-o operatiune de tip repo cu scadenta la 7 zile, la o dobanda de 6% pe an, egala cu dobanda cheie.

Pe 14 noiembrie, banca centrala a imprumutat bancilor 1,143 miliarde lei, printr-o operatiune de tip repo cu scadenta la 7 zile, tot la o dobanda de 6% pe an.

BNR a afisat in prima parte a zilei un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 5,71% pe an, fata de 7,13% in sedinta precedenta, in timp ce pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a coborat la 6,21% pe an, de la 7,63% in sedinta anterioara.

Analistii ING Bank anticipau intr-un raport ca BNR va continua sa injecteze bani in piata.

"Avand in vedere nivelurile destul ridicate ale ratelor de dobanda va fi interesant de vazut daca BNR va organiza astazi (luni, n.r.) o operatiune repo asa cum ne-am obisnuit pe parcursul ultimelor cinci saptamani. Credem ca BNR ar putea continua sa injecteze lichiditate deoarece lipsa actiunii ar putea genera o presiune ascendenta semnificativa asupra ratelor de dobanda cu scadente mai lungi prin crearea confuziei in randul participantilor la piata. Ratele de dobanda pe termen scurt ar putea sa nu fie afectate deoarece ar putea inregistra scaderi in urmatoarele sedinte avand in vedere ca ne apropiem de sfarsitul perioadei de constituire a rezervelor", se spune in raportul ING.

Totodata, analistii ING precizeaza ca Ministerul de Finante intentioneaza sa emita luni titluri de stat cu scadenta de noua luni in valoare de1 miliard de lei. Economistii ING Bank precizeaza in raport ca se asteapta ca randamentul mediu sa inregistreze cresteri de la nivelul de 6,64% platit de administratorii datoriei publice acum doua saptamani pentru o suma asemanatoare de titluri cu scadenta de un an-

#BNR injectie piata bancara, #BNR piata Romania , #Rezultate financiare