Vasilescu: La varful multor banci e o proasta judecata, dar BNR nu e minister, nu poate cere credite

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 14:50
1462 citiri
Vasilescu: La varful multor banci e o proasta judecata, dar BNR nu e minister, nu poate cere credite

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat ca decizia de stopare a creditarii adoptata la nivel de varf in multe banci pe motiv de criza, insolvente sau management prost reprezinta "o judecata gresita", dar banca centrala nu este minister si nu poate le poate spune ce sa finanteze.

"IMM-urile vor finantare de la banci, bancile se uita la multe lucruri, unele subiective, altele obiective, unele drepte, altele nedrepte. Poate ca nu in toate bancile, dar in multe din pacate, de la varf de acolo se spune ca e criza, unele firme sunt in insolventa, unele nu lucreaza bine, mai incet cu creditarea. E o proasta judecata, dar e judecata lor. BNR nu e minister si nu poate sa spuna bancilor sa dea credit sau sa dea o dobanda, sau cui sa dea credit", a spus Vasilescu, la conferinta MEDIAFAX Talks About SME's.

Oficialul BNR a punctat ca si IMM-urile trebuie sa inteleaga ca functioneaza intr-o piata libera.

Vasilescu a criticat-o si pe Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Afaceri si Turism, aratand ca aceasta vorbeste prea mult despre ce trebuie sa faca Guvernul pentru mediul de afaceri si pentru firme.

"Guvernul poate sa le ajute, poate stimula piata, poate forma piata, dar mai departe IMM-urile se vor duce singure spre performanta sau insolventa", a mai spus Vasilescu.

#vasilescu banci romania, #IMM Romania, #creditare Romania , #Management