Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR vrea ca banii din banci sa ajunga la populatie prin intermediul companiilor

BNR vrea ca banii din banci sa ajunga la populatie prin intermediul companiilor


Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat joi ca Banca Nationala vrea ca banii din banci sa ajunga la companii si sa sprijine productia, iar numai productia mai departe poate sa sprijine consumul prin locuri de munca mai multe si prin bani pentru salarii.

"Nici nu se gandeste cineva acum la incurajarea consumului prin creditare, pentru ca ceea ce ne intereseaza in momentul de fata este ca banii pentru consum la populatie sa ajunga prin invaluire, si anume bancile sa dea credite companiilor, companiile sa faca locuri de munca si sa dea salarii mai mari si astfel sa ajunga bani din banci la populatie pentru consum via companie. Este tocmai o modalitate acea egalitate intre pofta de consum si pofta de munca performanta", a spus Adrian Vasilescu, in cadrul semninarului EU-COFILE organizat la Sinaia de BNR si Alpha Bank.

Acesta a precizat ca ceea ce isi doreste Banca Nationala in momentul de fata este ca banii din banci sa ajunga la companii si sa sprijine productia, iar numai productia mai departe poate sa sprijine consumul prin locuri de munca mai multe, prin bani mai multi pentru salarii si in special prin bani pentru performanta.

El a declarat ca s-a incheiat o epoca, s-a incheiat si anormalitatea de dinainte de criza si acum Romania, intrand intr-o noua normalitate, trebuie sa se pregateasca pentru ea si sa vada de unde pleaca: de la ideea ca banii sunt mai putini si mai scumpi, de la faptul ca nu mai ajung banii pentru toata lumea.

"Se incheie un ciclu economic si incepe altul, se incheie chiar o epoca istorica si incepe alta. Este limpede, din punctul de vedere al istoricilor, ca Romania va intra intr-o noua normalitate. Eu nu pot sa va spun cum va fi aceasta noua normalitate, pentru ca nu o facem noi. Noi romanii vom veni la aceasta masa si vom vedea ce loc vom gasi la acesti bancheri. Cine face noua normalitate, este limpede ca o fac marile puteri ale lumii. Cert este ca noi trebuie sa ne pregatim pentru noua normalitate, iar creditarea va avea nevoie de un nou inceput", a spus Vasilescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1158 ori