BNR vrea sa devina angajator international

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 11:40
1240 citiri
BNR vrea sa devina angajator international

Banca Nationala a Romaniei vrea sa devina angajator regional sau poate chiar international, dupa introducerea unui sistem modern de evaluare si recompensare a angajatilor, in functie de performanta acestora, potrivit viceguvernatorului bancii centrale Bogdan Olteanu.

"Capitalul uman nu e doar o preocupare academica pentru Banca Nationala, in acest moment nu suntem preocupati, ci impovarati cu aceasta chestiune pentru ca in acest an BNR deruleaza un program prin care va deveni prima institutie publica a Romaniei in care relatia dintre angajator si angajat va fi bazata exclusiv pe capacitate, competenta, prestatie", a declarat Olteanu la un seminar pe tema capitalului uman, gazduit de BNR.

El a aratat ca BNR incearca sa introduca un sistem in care capacitatea personala sa fie recunoscuta.

"Incercam sa devenim angajatori nu doar nationali, poate regionali, poate internationali, suntem intr-un proces de deschidere in care sa intelegem ca si din punct de vedere al resurselor umane si-n acest sector public globalizarea s-a produs", a spus viceguvernatorul BNR.

Olteanu a precizat ca in prezent exista nivele de salarizare, de evaluare si recompensare destul de rigide, insa banca centrala va finaliza in acest an un sistem in care fiecare din cei peste 1.400 de membri ai staff-ului vor fi evaluati si recunoscuti dupa propria lor capacitate, avand fiecare standardul, responsabilitatile si salariul lui.

"Nu e un pas izolat, e un pas intr-o lunga succesiune in care la Banca Nationala s-au introdus reguli de corporate accountability de multa vreme, de separarea board-ului de staff, de introducerea unor reguli de conflicte de interese, de incompatibilitati, de introducerea unui sistem de intrare in Banca Nationala extrem de transparent si de clar", a mai spus Olteanu.

El a mentionat ca toate anunturile de angajare ale BNR sunt postate pe internet, angajarile se fac prin concurs, insa "partea proasta e ca intr-adevar concursurile sunt foarte grele, se trece greu, dar avem participanti".

"Pot sa va spun ca nu este genul de evaluare din care toata lumea iese bine, la Banca Nationala se ajunsese la un moment dat in urma cu ceva vreme chiar la situatia in care un director si-a pierdut jobul pentru ca nu performase destul de bine si a fost evaluat ca n-a performat destul de bine, deci functioneaza", a explicat viceguvernatorul.

#angajari BNR, #angajati internationali BNR, #resurse umane BNR , #Joburi