Tsunami-ul financiar din Dubai va lovi si Romania

Sambata, 28 Noiembrie 2009, ora 11:30
1822 citiri
Tsunami-ul financiar din Dubai va lovi si Romania

Cutremurul financiar produs joi in Dubai va lovi in primul rand in tarile baltice, Romania si Ucraina.

Dubaiul a zdruncinat joi pietele financiare internationale si a provocat o scadere masiva a obligatiunior islamice, dupa ce a anuntat ca este in incapacitate de a refinanta la timp o parte din datorii, relateaza AFP preluat de Cotidianul.

Intrarea in incapacitate de plata a emiratului Dubai realimenteaza temerile legate de stabilitatea financiara a unor tari afectate de recesiune, in special din Europa de Est, printre care si Romania. Drept urmare, pietele au devenit precaute fata de plasamentele in obligatiuni guvernamentale si evita titlurile emise de unele state.

Pentru a continua sa atraga investitori, aceste tari au fost nevoite sa accepte dobanzi mai mari la credite, ceea ce a majorat costul datoriilor, a explicat Guy Longueville, analist la BNP Paribas.

In urma problemelor financiare, agentia de evaluare financiara Moody's a retrogradat joi sase companii guvernamentale importante din Dubai.

Datoria totala a Dubaiului a fost estimata la 80 de miliarde de dolari in 2008, dintre care 70 de miliarde de dolari reprezinta datoriile companiilor publice. Datoria inregistrata de Dubai World este cea mai mare, insumand 59 de miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Care sunt lecțiile recesiunii din Japonia. Impactul real și imediat al devalorizării yenului asupra piețelor globale de capital
Care sunt lecțiile recesiunii din Japonia. Impactul real și imediat al devalorizării yenului asupra piețelor globale de capital
Autoritățile japoneze se confruntă cu o presiune puternică în combaterea deprecierii susținute a yenului, în timp ce traderii scad valoarea monedei așteptându-se ca Banca Centrală să nu...
#Dubai, #piete financiare, #stabilitate financiara, #datorii, #recesiune, #dobanzi, # credite , #stiri BNP-Paribas