Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SocGen si BNP Paribas au fost amendate cu cate 500.000 euro pentru greseli comise in listarea EDF

SocGen si BNP Paribas au fost amendate cu cate 500.000 euro pentru greseli comise in listarea EDF

Autoritatea franceza de supraveghere a pietelor financiare (AMF) a amendat bancile Societe Generale (SocGen) si BNP Paribas cu cate 500.000 euro, din cauza greselilor comise in cadrul listarii la bursa a companiei energetice EDF, in 2005. AMF a anuntat ca amenzile au fost aplicate din cauza unor erori precum promovarea ofertei de actiuni EDF catre clientii bancilor de retail, inainte ca prospectul privind listarea companiei energetice sa fie aprobat.


Reprezentantii ambelor companii au declarat ca regreta incidentele, adaugand ca acestea au avut loc in cadrul unor filiale si au fost in contradictie cu politicile bancilor.


Actiunile BNP Paribas s-au depreciat cu 0,8% in tranzactiile matinale, in timp ce cotatia titlurilor SocGen a coborat cu 0,5%.


Listarea la bursa a companiei EDF, in 2005, a fost una dintre cele mai mari oferte publice initiale lansate in Franta.


SocGen a afisat un profit in scadere cu 83,7% in trimestrul al treilea, la 183 milioane euro (233,8 milioane dolari), castigurile bancii fiind afectate de o pierdere de 244 milioane euro in cadrul diviziei de investitii.


SocGen este prezenta in Romania prin BRD - Groupe Societe Generale. Aceasta este a doua banca din Romania, cu active care depasesc 12 miliarde euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1289 ori