SocGen neaga ca ar fi suferit deprecieri de active de 5 miliarde euro in 2008

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 13:10
869 citiri
SocGen neaga ca ar fi suferit deprecieri de active de 5 miliarde euro in 2008

Societe Generale a negat luni o stire conform careia a avut deprecieri de active de 5 miliarde euro in 2008 si a ramas cu o suma similara de produse toxice, relateaza Reuters.

Presupusele deprecieri de active, raportate pe prima pagina a cotidianului francez Liberation, s-au ridicat la aceeasi suma ca pierderile de 4,9 miliarde euro ale SocGen in urma unui scandal din 2008, in care a fost implicat fostul angajat Jerome Kerviel, potrivit Newsin.

Reprezentantii bancii au declarat ca raportul a fost nefondat.

Autoritatea franceza pentru reglementarea pietelor financiare nu a comentat asupra situatiei. "SocGen neaga in mod oficial raportul aparut in cotidianul Liberation duminica", a anuntat compania intr-un comunicat.

Totusi, actiunile SocGen s-au depreciat cu 3,7%, la 36,97 euro/actiune in urma publicarii articolului, in timp ce indicele DJ Stoxx al sectorului bancar european a scazut cu 2,8%.

Titlurile bancilor franceze rivale BNP Paribas si Credit Agricole s-au ieftinit cu aproximativ 3%, respectiv 4%.

Articolul din Liberation arata ca nimeni nu a fost acuzat de vreo infractiune in ceea ce priveste deprecierile de active.

SocGen va raporta rezultatele financiare pe primul trimestru pe 7 mai. In 31 martie, banca anuntase ca se asteapta sa aiba mai multe deprecieri de active in primul trimestru, dar ca aceastea se vor situa la un nivel "administrabil". 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #active, #companie, #deprecieri , #stiri BNP-Paribas