Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Restructurarea KazMunaiGaz va afecta si unele activitati ale Rompetrol

Restructurarea KazMunaiGaz va afecta si unele activitati ale Rompetrol

Am gandit un plan de restructurare la nivelul KazMunaiGaz astfel incat grupul sa ramana doar cu activitatile care au legatura cu petrolul si gazele, iar care nu au legatura cu aceste domenii vor fi vandute, a declarat la Astana, directorul Directiei de Politici Informationale din cadrul KMG.Referitor la activitatile Rompetrol care nu au legatura cu petrolul si gazele, directorul Directiei de Politici Informationale din cadrul KazMunaiGaz (KMG) Ilya Pustogachev a mentionat ca nu exista o preferinta, dar daca Dinu Patriciu isi va exprima interesul poate sa le cumpere.


"In acest moment se face o analiza a companiilor din Rompetrol si urmeaza ca in perioada urmatorare sa luam o decizie. Vom analiza foarte bine ce companii nu au activitate in domeniul petrolului si gazelor", a spus Pustogachev. Acesta a dat ca exemplu detinerea de catre KMG a unor ziare, posturi radio si TV.


KazMunaiGaz a anuntat, la inceputul lunii octombrie, ca a rambursat un imprumut sindicalizat de 1,05 miliarde dolari, pe 26 septembrie, inaintea termenului limita, informeaza Reuters.


Creditul punte acordat pentru 15 luni si aranjat de BNP Paribas, SocieteGenerale si Citibank in urma cu un an, a fost folosit pentru refinantarea participatiei KazMunaiGaz la cheltuielile pentru dezvoltarea campului petrolifer Kasagan.


KazMunaiGaz este prezenta pe piata romaneasca, unde detine pachetul majoritar de actiuni al companiei Rompetrol.


Grupul petrolier kazah KazMunaiGaz Exploration and Production (E&P)  a raportat o crestere a profitului net cu 154% in primul semestru, la 147,5 miliarde tenge (1,2 miliarde dolari), pe fondul scumpirii petrolului la nivel global.


La sfarsitul lunii august 2007, KazMunaiGaz a cumparat 75% din actiunile Rompetrol.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1227 ori