Numarul cererilor de somaj din SUA a atins un nou minim

Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 17:44
1256 citiri
Numarul cererilor de somaj din SUA a atins un nou minim

Numarul americanilor care au semnat cereri initiale de ajutor de somaj in saptamana ce s-a incheiat la 21 noiembrie a scazut la cel mai mic nivel din septembrie 2008, semn ca revenirea economiei incurajeaza companiile sa faca mai putine disponibilizari, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn. 

Numarul cererilor a scazut saptamana trecuta la 466.000, de la 501.000 in saptamana precedenta, arata datele publicate de Departamentul Muncii.

Numarul total de persoane care au colectat ajutoare de somaj a scazut, ca si numarul celor care au solicitat prelungirea perioadei de plata.

Pierderea a 7,3 milioane de locuri de munca de la inceputul recesiunii, in decembrie 2007, face ca accelerarea disponibilizarilor sa fie mai putin probabila, in contextul in care consumatorii au reinceput sa faca unele cheltuieli.

Insa redresarea angajarilor ar putea fi lenta, in contextul in care companiile pot mari mai intai programele de lucru pentru actualii angajati.

Guvernul ar putea anunta saptamana viitoare ca in luna noiembrie a fost inregistrat cel mai mic numar de disponibilizari din ultimele 20 de luni.

"Se inregistreaza o tendinta de imbunatatire.

Observam o traiectorie catre pierderi din ce in ce mai mici de locuri de munca.

Se pare insa ca suntem inca departe de o crestere pozitiva", a declarat Julia Coronado, economist in cadrul BNP Paribas.

Alte rapoarte publicate de Departamentul Comertului au aratat ca nivelul cheltuielilor populatiei a scazut in octombrie cu 0,7%, peste estimari, in timp ce comenzile de bunuri de folosinta indelungata au scazut neasteptat, cu 0,6%, pe fondul cererii mai mici de echipamente de securitate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cereri, # de, # somaj, # sua , #stiri BNP-Paribas