Nici 2010 nu va fi un an profitabil pentru proprietarii de terenuri

Marti, 29 Decembrie 2009, ora 11:44
1874 citiri
Nici 2010 nu va fi un an profitabil pentru proprietarii de terenuri

Proprietarii de terenuri nu vor avea succes nici in 2010 avand in vedere ca piata ramane la mana investitorilor straini care au inceput sa ocoleasca Romania, iar in 2009 nu s-a realizat nici o tranzactie notabila cu pamant, nici in Bucuresti si nici in tara. 

Un alt motiv al blocajului tine de legatura stransa dintre terenuri si partea de dezvoltare, iar cei care se lansau in proiecte imobiliare sunt foarte retinuti din cauza crizei, informeaza Capital.

"Activitatea de dezvoltare nu va mai fi la fel de productiva. Cu 10-15% profit nu se justifica riscurile implicate in acest proces. In cel mai bun caz vor fi continuate proiectele in care s-au investit bani de la banci, dar si in aceste cazuri, dezvoltatorii au probleme in a deschide noi linii de finantare", a mentionat Daniel Mitarcu, managing director al companiei Reavia.

Tot in 2009 preturile au ramas ridicate deoarece cumparatorii nu le baga in seama, iar ele se vor reglementa in momentul in care se vor face primele oferte de cumparare.

Potrivit BNP Paribas Real Estate, cumparatorii potentiali s-au concentrat pe terenurile de dimensiuni mici si medii, care nu implica riscuri si eforturi financiare majore.

Din pacate, si anul viitor va fi asemanator cu acest an, poate sa se mai miste ceva spre final.

Potrivit companiei de evaluare Darian, numarul tranzactiilor cu terenuri in Bucuresti si Ilfov, avand ca destinatii dezvoltari imobiliare, vor fi foarte afectate in 2010 ajungand la procente minimale de tranzactionare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#terenuri, # cumparatori, # preturi, # proiecte , #stiri BNP-Paribas