Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moody's a retrogradat SocGen si Credit Agricole

Moody's a retrogradat SocGen si Credit Agricole

Moody's a retrogradat miercuri ratingurile Societe Generale si Credit Agricole pentru datoriile pe termen lung si depozite, cu o treapta, si a mentinut sub supraveghere calificativul BNP Paribas, ca urmare a expunerii acestor banci la economia Greciei, transmite Mediafax.

Ratingul Societe Generale a fost revizuit in scadere de la "Aa2" la "Aa3", iar perspectiva este in continuare negativa, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.


Moody's anticipeaza ca impactul asupra calificativului de soliditate financiara va fi limitat la o singura treapta.


Pentru Credit Agricole, ratingul pentru datorii pe termen lung si depozite a fost redus de la "Aa1" la "Aa2", iar cel privind soliditatea financiara de la "C+" la "C".


Ratingul "Aa2" al BNP Paribas pentru datorii pe termen lung si depozite a fost mentinut sub supraveghere, in vederea unei posibile revizuiri in scadere.


Profitabilitatea si baza de capital a BNP Paribas ii permit sa suporte expunerile din Grecia, Portugalia si Irlanda, dar agentia a extins evaluarea cu implicatii negative a calificativului.


Moody's a precizat insa ca este improbabil ca analiza sa conduca la reducerea ratingului pentru datoriile pe termen lung al BNP Paribas cu mai mult de o treapta.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 966 ori