Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

KazMunaiGaz a platit 1,6 miliarde de dolari pentru 75% din actiunile Rompetrol

KazMunaiGaz a platit 1,6 miliarde de dolari pentru 75% din actiunile Rompetrol

Am platit 1,6 miliarde de dolari pentru pachetul de 75% din actiunile Rompetrol si pentru KazmunaiGaz a fost o afacere buna,a declarat directorul Directiei de Politici Informationale din cadrul KazMunaiGaz, Ilya Pustogachev. "Avand in vedere situatia actuala de pe piata petrolului, pentru KazMunaiGaz a fost o afacere profitabila. In privinta pachetului de 25% nu s-a luat inca o decizie. Ne convine cum stau lucrurile acum", a spus Ilya.


KazMunaiGaz a anuntat, la inceputul lunii octombrie, ca a rambursat un imprumut sindicalizat de 1,05 miliarde dolari, pe 26 septembrie, inaintea termenului limita, informeaza Reuters.


Creditul punte acordat pentru 15 luni si aranjat de BNP Paribas, SocieteGenerale si Citibank in urma cu un an, a fost folosit pentru refinantarea participatiei KazMunaiGaz la cheltuielile pentru dezvoltarea campului petrolifer Kasagan.


KazMunaiGaz este prezenta pe piata romaneasca, unde detine pachetul majoritar de actiuni al companiei Rompetrol.


Grupul petrolier kazah KazMunaiGaz Exploration and Production (E&P)  a raportat o crestere a profitului net cu 154% in primul semestru, la 147,5 miliarde tenge (1,2 miliarde dolari), pe fondul scumpirii petrolului la nivel global.


La sfarsitul lunii august 2007, KazMunaiGaz a cumparat 75% din actiunile Rompetrol.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1444 ori