Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cetelem va da credite ipotecare din 2008

Cetelem va da credite ipotecare din 2008
Cetelem vrea sa intre pe segmentul de credite ipotecare din a doua jumatate a acestui an, dupa ce va deschide o sucursala care sa fie notificata de banca centrala sau dupa ce se va transforma in banca, a declarat directorul general adjunct al companiei, Daniel Boaje."Potrivit normelor Bancii Nationale a Romaniei, institutiile financiare nebancare nu pot acorda credite ipotecare", a explicat Boaje, care a adaugat ca, in prezent, Cetelem se afla in discutii cu banca centrala pentru a gasi o varianta juridica astfel incat compania sa poata lansa un produs ipotecar.


"O alta varianta ar fi deschiderea unei sucursale a Cetelem care sa fie notificata la BNR, conform normelor europene", a mai spus directorul general adjunct al companiei.



Cetelem vrea sa-si sporeasca finantarile cu 80% in 2008



Cetelem estimeaza ca va ajunge la un sold al imprumuturilor acordate de circa 1,3 miliarde de lei la finalul acestui an, in crestere cu 80% fata de 2007. Cresterea va aveni, spune Daniel Boaje, ca efect al diversificarii ofertei.



Cetelem IFN avea la sfarsitul lui 2007 un sold al imprumuturilor acordate de 816 milioane lei (226 milioane euro).



Ponderea creditelor oferite de Cetelem prin internet, in 2008, este estimata la 30% din totalul creditelor de nevoi personale acordate de companie, iar imprumuturile date pe segmentul auto ar reprezenta 10% din totalul creditelor acordate. De asemenea, 30-40% din totalul creditelor ar putea fi vandute prin intermediul partenerilor in acest an.



Boaje a adaugat ca, in 2007, compania a incheiat 18.000 de contracte, iar soldul creditelor de nevoi persoanle a fost de 127 milioane lei. "Avem opt carduri dezvoltate impreuna cu partenerii", adaugat Boaje.



Compania a investit 4 milioane de euro in 2007 in infrastructura IT, iar in acest an si-a propus alte investitii in dezvoltarea liniei de afaceri, in lansarea de noi carduri de credit cu partenerii si in lansarea creditului ipotecar.



Oficialul Cetelem a precizat ca, in acest an, compania vrea sa incheie 70 de noi parteneriate. "Numarul de tranzactii facute cu cardurile Cetelem in 2007 se ridica la 1.091.530 in 2007, fata de 148.528 in 2006", a mai spus Boaje.



Cetelem a lansat creditul de nevoie personale prin internet, cu aprobare si transmitere contact online. Astfel, clientii pot primi raspunsul imediat la cererea sa de creditare, iar creditul permite atat aplicarea solicitarii imprumutului, cat si transmiterea aprobarii online, in cel mult 10 minute.



Dobanda anuala efectiva (DAE) este cuprinsa intre 19 si 20,54%, iar finantarea se poate face in trei-cinci zile.



Cetelem IFN are o retea de peste 1.800 de puncte de vanzare si are peste 850 de angajati. Societatea a luat nastere in mai 2005, prin preluarea Credissson International de catre Cetelem, divizia de credite de consum a BNP Paribas, cel mai mare grup bancar din Franta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1226 ori