Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cetelem: majorare de capital de 26%

Cetelem: majorare de capital de 26%

Actionarii societatii de credite de consum Cetelem IFN au decis, intr-o sedinta de la sfarsitul anului trecut, majorarea capitalului social al companiei cu 19 milioane lei, pana la 92,27 milioane lei, prin aport in numerar din partea actionarului majoritar al societatii, BNP Paribas Personal Finance.

Inainte de majorarea, Cetelem IFN avea un capital social de 73,23 milioane lei. Majorarea de capital s-a facut prin emiterea unui numar de 190.477 actiuni noi nominative si dematerializate, la o valoare nominala de 100 lei si o prima de emisiune de 110 lei.

In cadrul aceleiasi sedinte, actionarii au decis ridicarea dreptului de preferinta al actionarilor Credisson Holding Ltd si Bruno Salmon si oferirea spre subscriere a tuturor actiunilor nou emise catre actionarul BNP Paribas Personal Finance SA.


"Ridicarea dreptului de preferinta este justificata de urgenta majorarii fondurilor proprii ale societatii, ca urmare a situatiei financiare pentru anul 2009 si a necesarului de fonduri proprii pentru anul 2010", se mentioneaza in document.


In urma majorarii capitalului social, BNP Paribas Personal Finance SA controleaza 74,9755% din capitalul social, Credisson Holding Ltd detine 25,0244% din actiuni, iar Bruno Salmon are o actiune. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1744 ori
Citeste mai multe desprecetelem bnp paribas capital social