Bursele europene au stagnat la inchidere, dupa afisarea datelor de la Barclays

Miercuri, 20 Februarie 2008, ora 10:00
972 citiri
Bursele europene au stagnat la inchidere, dupa afisarea datelor de la Barclays

Actiunile europene au stagnat marti la inchidere, ca urmare a incercarii investitorilor de a contrabalansa socul produs de anuntarea deprecierii activelor Credit Suisse cu publicarea ultimelor date pozitive oferite de banca britanica Barclays, informeaza Reuters.Indicele FTSEurofirst 300 a incheiat sedinta in urcare cu 0,1% la 1.336,20 puncte, conduse de preturile in urcare ale actiunilor petroliere. Actiunile BP s-au apreciat cu 0,6%, cele ale Royal Dutch Shell cu 1,2%, iar actiunile Total au castigat 1,2%.


Barclays si-a majorat deprecierile calculate in functie de valoarea activelor riscante pana la 1,6 miliarde lire sterline, dar traderii au luat in considerare declaratiile optimiste ale conducerii companiei de la o conferinta de presa, fapt ce a dus la scumpirea actiunilor cu 3,7%, dupa ieftinirea brusca anterioara.


Sectorul bancar a oscilat intre cresterile inregistrate de HSBC si Royal Bank of Scotland si scaderea inregistrata de BNP Paribas, care urmeaza sa isi afiseze miercuri rezultatele financiare.


Actiunile Credit Suisse s-au depreciat cu  6,6%, pe fondul stirilor potrivit carora ar fi afisat o depreciere a activelor in valoare de 2,85 miliarde dolari si a suspendat un numar de traderi dupa ce s-au descoperit erori de valoare in bilanturile contabile.


In Europa, indicele german DAX a urcat cu 0,5%, indicele francez CAC 40 a castigat 0,5% si indicele britanic FTSE 100 0,3%.