Bursele europene au deschis in urcare, sustinute de titlurile din sectorul bancar

Luni, 04 Mai 2009, ora 11:57
799 citiri
Bursele europene au deschis in urcare, sustinute de titlurile din sectorul bancar

Actiunile europene s-au apreciat in prima parte a sedintei de luni, bancile inregistrand cele mai semnificative castiguri, pe fondul unui volum scazut al tranzactiilor, in contextul in care bursa londoneza este inchisa pentru o sarbatoare, relateaza Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300, al principalelor actiuni europene, a avansat cu 0,5%, la 834,01 puncte.

Indicele a castigat 2,4% in saptamana anterioara si a inregistrat in aprilie cea mai mare crestere lunara din istorie, de 13%.

Bancile au contribuit cel mai mult la cresterea indicelui, titlurile BNP Paribas, Credit Suisse si Deutsche Bank avansand cu 1-2,5%.

Bursa din Paris a deschis prima sedinta a saptamanii in urcare, indicele CAC urcand cu 0,30%, la 3.169,44 puncte. La Frankfurt, indicele Dax a crescut cu 0,43%, la 4.790,03 puncte. Piata de la Londra este inchis din cauza unei sarbatori. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
#bursa, # tranzactii, # actiuni , #stiri BNP-Paribas