BNP Paribas ar putea plati o amenda record, de 9 mld. de dolari, statului american

Luni, 23 Iunie 2014, ora 09:28
1531 citiri
BNP Paribas ar putea plati o amenda record, de 9 mld. de dolari, statului american

BNP Paribas si justitia americana sunt aproape de incheierea unui acord privind plata unei amenzi cuprinse intre opt si noua miliarde de dolari de catre banca franceza, a informat cotidianul Wall Street Journal in editia sa de duminica, preluat de AFP.

Compania franceza este acuzata in Statele Unite ca a incalcat embargoul american, realizand operatiuni in dolari cu tari cum ar fi Iranul, Cuba ori Sudanul intre 2002 si 2009.

Potrivit termenilor acestui acord, banca ar accepta si alte sanctiuni, printre care interdictia temporara, 'probabil pentru cateva luni', de a efectua tranzactii in dolari, mentioneaza publicatia americana citand surse apropiate dosarului.

Solicitata de AFP, sucursala BNP la New York a refuzat duminica seara orice comentariu.

In plus, acordul prevede concedierea a peste 30 de angajati ai BNP Paribas, banca acceptand cererile Departamentului serviciilor financiare de la New York care a pretins, de asemenea, impunerea unor sanctiuni personale.

Marea majoritate a acestor responsabili au parasit deja banca, scrie Wall Street Journal.

Banca franceza si autoritatile americane au purtat vineri o serie de negocieri pentru a stabili data la care va fi anuntat acest acord, adauga ziarul american.

Pana in prezent, presa din Statele Unite a evocat posibilitatea aplicarii unei amenzi de cel putin 10 miliarde de dolari, aminteste AFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bnp paribas, #acord justitie BNP Paribas, #amenda BNP Paribas , #stiri BNP-Paribas