Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bank of China a suspendat anumite tipuri de tranzactii cu bancile europene

Bank of China a suspendat anumite tipuri de tranzactii cu bancile europene

Bank of China, una dintre cele mai mari banci comerciale de stat din China, a intrerupt tranzactiile valutare forward si swap cu mai multe banci europene, din cauza crizei datoriilor de stat din zona euro, au declarat marti trei surse apropiate situatiei. 

O alta banca chineza a suspendat tranzactiile de tip interest rate swap cu mai multe banci europene.


Informatiile arata ca institutiile de credit din China s-au alaturat numarului tot mai mare de banci care incearca sa-si reduca expunerea pe zona euro.


Printre bancile vizate de decizia institutiilor de credit chineze se numara Societe Generale, BNP Paribas si Credit Agricole, cel mai mari grupuri financiare franceze.


Bank of China a suspendat tranzactiile cu bancile franceze si din cauza reducerii ratingurilor de credit ale acestora de catre agentia Moody's, au adaugat sursele citate.


Banca chineza a intrerupt tranzactiile si cu grupul elvetian UBS, care a anuntat recent o pierdere de 2,3 miliarde de dolari cauzata de tranzactii neautorizate efectuate de un trader.


Contactati de Reuters, reprezentantii Societe Generale, UBS, Credit Agricole si BNP Paribas au refuzat sa comenteze informatiile.


Mai multe banci din Asia si-au restrans in ultimele luni expunerea la bancile europene, pentru a evita riscurile asociate intrarii Greciei in default (incapacitate de plata) si alte potentiale incidente similare in zona euro.


Bancile europene au apelat la liniile swap oferite de Banca Centrala Europeana, pentru a evita costurile ridicate ale finantarii in dolari si incertitudinile privind riscul de contraparte de pe pietele interbancare.


Cu toate acestea, decizia de a intrerupe tranzactiile de tip interest rate swap dezvaluie o ingrijorare profunda.


Alte banci chineze importante, precum Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Bank si Agricultural Bank of China, au afirmat ca functioneaza in conditii normale. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1074 ori
Citeste mai multe desprebank of china banci tranzactii criza