Autoritatile europene folosesc trei scenarii pentru testele de stres bancare

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 15:53
1339 citiri
Autoritatile europene folosesc trei scenarii pentru testele de stres bancare

Autoritatile europene folosesc trei scenarii in cadrul testelor de stres aplicate celor 91 de banci din statele membre UE, rezultatele urmand sa fie publicate pe 23 iulie, conform editiei de vineri a ziarului german Handelsblatt, precizeaza NewsIn.

Conform primului scenariu, asa-numitele "teste de stres", sau teste de rezistenta la socuri prin adecvarea capitalului in functie de risc, vor analiza performantele bancilor in cazul in care estimarile de crestere economica ale Comisiei Europene se adeveresc, in timp ce, in baza celui de-al doilea, autoritatile europene vor testa efectele unei reduceri de 3% a produsului intern brut asupra institutiilor bancare din Europa.

Cel de-al treilea scenariu presupune o analiza atenta a reactiilor bancilor europene in cazul unei asa-numite "situatii soc" pe pietele de obligatiuni guvernamentale, acest scenariu fiind asemanator situatiei din luna mai a acestui an, mentioneaza cotidianul german.

Comitetul Supraveghetorilor Sistemului Bancar European a anuntat ca efectueaza o serie de teste de stres asupra a 91 de banci din Uniunea Europeana, rezultatele urmand a fi publicate spre sfarsitul lunii iulie.

Titlurile bancare europene s-au apreciat in cursul saptamanii in urma unor stiri care anticipeaza rezultate pozitive in cazul testelor de stres sus-mentionate.

"Se pare ca exista scurgeri de informatii cu privire la testele de stres si ca bancile europene sunt mai bine pregatite decat anticipasem", a declarat, miercuri, Fabrice Couste, sef de echipa in cadrul unei divizii a BNP Paribas, citat de Boursorama.

#banci, #financiara, #rezistenta, #stres, #teste , #stiri BNP-Paribas

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0002

1 USD = 4.5625 RON

-0.0170
  1. Revoluție în energie anunțată de China! Beijingul susține că a găsit modalitatea de a renunța la combustibilii fosili
  2. Soarta celui mai mare combinat din țară atârnă de un fir de ață. „Pentru muncitori, situația este îngrijorătoare, dar speranțe există”
  3. Cum rămâne cu pensiile pentru grupe de risc și condiții grele. Ajutoarele și compensațiile pe care le vor primi vârstnicii în 2025
  4. Semnalele care anunță o posibilă mare criză economică, asemănătoare celei din 1930. Cum să te pregătești pentru „furtună". Economist: „Trebuie să avem o strategie"
  5. Polonezii, supărați că ouăle românești sunt importate peste producția internă. Cum a reușit România să depășească la raft fermierii din Polonia
  6. Ungaria vrea gaz românesc din Marea Neagră: "Va fi singura sursă nouă din regiune". Replica ministrului Burduja
  7. Taximetriștii câștigă „războiul” cu Uber și Bolt: După 10 ani de proteste, ultimele promisiuni și sancțiunile ANAF împing românii înapoi în mașinile galbene
  8. Statul vrea să controleze o firmă înființată de un gigant al petrolului din Rusia și care a trecut prin mâinile unui fugar moldovean. Legătura cu companiile strategice din România
  9. România face front comun cu liderii europeni la Bruxelles pentru „Reînarmarea Europei”. „Continuăm construcţia de autostrăzi şi spitale, pentru care am alocat fonduri”
  10. Ministrul Finanțelor va prezenta Comisiei Europene noile taxe fiscale care vor fi introduse în România. De când vor intra în vigoare