Actiunile Erste Group s-au apreciat masiv

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 16:09
1002 citiri
Actiunile Erste Group s-au apreciat masiv

Actiunile Erste Group, cel de-al treilea creditor din Europa emergenta, s-au apreciat cu 6%, la 20,20 euro/titlu, marcand una dintre cele mai bune performante din randul bancilor europene, dupa ce grupul Criteria si-a majorat participatia in cadrul Erste la 5,1%, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Criteria Caixa Corp SA a anuntat joi ca si-a majorat participatia in cadrul Erste Group de la 4,9% la 5,1%, detinand in prezent 16,2 milioane de actiuni cu drept de vot.

"Suntem de parere ca grupul Criteria va fi un actionar minoritar strategic pe termen lung pentru Erste", a declarat Francois Boissin, analist in cadrul Exane BNP Paribas, intr-o nota catre clienti.

"Pentru a ajunge la un pachet de 20% este necesara cumpararea a inca 63,5 milioane actiuni, ceea ce este foarte mult comparativ cu nivelul mediu de 1,6 milioane titluri tranzactionate zilnic".

Miercuri, actionarul majoritar al Erste Group, Fundatia Erste, a semnat un acord de cooperare cu Criteria Caixa Corp, vehiculul de investitii al Caja de Ahorros y Pensiones Barcelona (la Caixa), precum si acorduri privind cooperarea de afaceri intre cele doua grupuri bancare.

Prin aceste acorduri, fiecare dintre cele doua institutii va avea acces la clientii celeilalte, in cadrul pietelor locale respective.

Cotatia actiunilor Erste aproape s-a triplat de la atingerea unui minimum de 6,84 euro, in februarie, cand investitorii se temeau de o prabusire a sistemului financiar din Europa emergenta si au vandut activele cu expunere la aceasta regiune. 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#actiuni, #investitii, #participatie , #stiri BNP-Paribas