Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actiunile celor mai mari banci franceze s-au depreciat, din cauza unor speculatii

Actiunile celor mai mari banci franceze s-au depreciat, din cauza unor speculatii

Actiunile Societe Generale, BNP Paribas si Credit Agricole s-au depreciat semnificativ in cadrul sedintei bursiere de luni, dupa ce un raport Merrill Lynch a dat nastere unor noi speculatii legate de starea precara a bancilor si de nevoia de a efectua majorari de capital. Intr-un studiu asupra pozitiei de capital a unora dintre cele mai mari banci europene, analistii din cadrul Merrill Lynch au precizat ca SocGen ar putea necesita o majorare de capital de 6,5 miliarde euro. SocGen a refuzat sa comenteze.


Studiul Merrill a adaugat ca BNP Paribas, cea mai mare banca listata din Franta, ar putea avea nevoie de o majorare de capital de 7,3 miliarde euro, luand in considerare recenta achizitie a unora dintre principalele active ale bancii europene Fortis.


De asemenea, Merrill mentioneaza ca cea mai mare banca de retail din Franta, Credit Agricole, ar putea necesita o majorare de capital de 3 miliarde euro.


Merrill a estimat o posibila majorare de capital in valoare de 8,9 miliarde euro in cadrul Deutsche Bank AG si o majorare de 7,4 miliarde in cadrul UniCredit SpA.


Titlurile SocGen au atins luni un minimum al sedintei de 40,05 euro/actiune, in scadere cu 11,6%, cea mai mica valoare de la inceputul lui 2003. Cotatia actiunilor a coborat in schimburile matinale cu 9,1%, la 41,20 euro/actiune, capitalizarea SocGen coborand la circa 24 miliarde euro.


Conform datelor de pe bursa Euronext, la 13:40 ora Romaniei, actiunile SocGen inregistrau o depreciere de 9,27%, BNP Paribas - 7,09% si Credit Agricole - 3,34%.


Guvernele din intreaga lume au injectat capital in bancile ce au fost afectate de criza financiara mondiala. Criza a inceput dupa ce bancile au inregistrat pierderi in piata ipotecara din Statele Unite.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 964 ori